JCI Ede in actie tijdens 500e project Present Ede

< Ga terug

Hieronder treft u het door Present Ede verstuurde persbericht over de uitvoer van deze Beursvloermatch:
Eén broodje
EDE Sinds de oprichting van Stichting Present Ede in 2009 hebben maar liefst meer dan 2500 vrijwilligers zich ingezet voor mensen uit Ede die hulp konden gebruiken. Donderdagavond 5 oktober vond het 500e project plaats. Reden voor een feestje.,,Ik heb expres maar 1 broodje gegeten tussen de middag" aldus een van de cliënten van Philadelphia Hakselseweg. De bewoners keken enorm uit naar de activiteit van Present Ede en de ontmoeting met de leden van de Junior Chamber van Ede, die een waar pannenkoekenfestijn organiseerden. Er kan teruggekeken worden op een geslaagde avond met 100 pannenkoeken, veel plezier en een heerlijke taart om het 500e project van Present Ede te vieren.
Visie JCI Ede en Present Ede vinden elkaar
De eer voor het 500e Present project was aan de leden van de Junior Chamber International afdeling Ede. Een groep jonge ondernemende mensen die zich graag zet voor een positieve verandering in de maatschappij. Een visie die raakt aan die van Present Ede: een beweging op gang brengen waarbij steeds meer mensen naar elkaar omzien. Present Ede geeft groepen mensen éénmalig de kans de handen uit de mouwen te steken. Op een tijdstip dat bij hen past en met een activiteit die ze leuk vinden. ,,Ideaal voor mensen die zich niet wekelijks willen binden. En leuk omdat je iets kan doen samen met je vrienden, je buren, je kring, je gezin, je klas of studiegenoten. Ook is het mogelijk om met je collega's in het kader van een team- of bedrijfsuitje via Present een praktische klus of sociale activiteit te doen. Samen met je collega's eens op een andere manier aan de slag!" aldus Moniek Kars (algemeen coördinator).

Meer over Present Ede
Zo'n Present project kunnen praktische klussen zijn, zoals het schoonmaken van een vervuilde woning of een sociale activiteit zoals spelletjes met mensen met een verstandelijke beperking of wandelen met ouderen. Present werkt hiertoe samen met organisaties die weten waar de nood het hoogst is, zoals het de sociale teams en wijkteams, Malkander, RIBW, Opella, Lindenhout, Leger des Heils, Iriszorg, en Philadelphia. De inzet van de vrijwilligers is zodoende onderdeel van en langlopend hulpverleningstraject. Present komt regelmatig heftige situaties achter de voordeur tegen, vaak in sociale huurwoningen, tegen. De groep vrijwilligers is dan in staat de handen uit de mouwen te steken en in een dag alles schoon te maken en op te ruimen. Groepen vrijwilligers veranderen in één dag wat in een jaar is misgegaan. Dat is fantastisch, maar nog mooier is de ontmoeting met de ander die er tijdens zo'n project is. Zodoende slaat Present bruggen in de samenleving tussen mensen die elkaar anders niet zouden ontmoeten.

 

Beursvloer 2023 | Ontwerp: Digital Analog | Ontwikkeling: Schmeits websolutions